Bitcoin glider 3% när Hong Kong försöker

Bitcoin glider 3% när Hong Kong försöker avsluta „smekmånad“ med kryptobörser

Priset på Bitcoin sjönk med 3% hittills den här veckan på grund av växande regleringspress på kryptovalutabörser i Kina och Hong Kong.

Priset på Bitcoin (BTC) har sjunkit med mer än 3% under de senaste två dagarna. Återbetalningen av den kommer Bitcoin Profit bland växande regleringspress i Kina och Hong Kong.

Tidslinje för utbyte av FUD under den senaste månaden

Den 16 oktober stängde de bästa Bitcoin-terminsbörsen OKEx uttag efter att en av dess privata nyckelinnehavare enligt uppgift arresterades.

Bara 17 dagar senare uppstod spekulationer om att Huobi, ett Singapore-baserat utbyte med ett kontor i Hongkong, skulle kunna utsättas för regulatoriskt tryck efter att data visade massiva uttag av Bitcoin och Tether den 2 november.

Huobi BTC utflöden 26 oktober – nov. 2. Källa: CryptoQuant

Huobi Global bekräftade dock att börsen fungerar normalt, och insättningar och uttag fungerar som förväntat.

Idag rapporterade Reuters att Hongkongs tillsynsmyndigheter kommer att föreslå att alla kryptovalutor bör regleras och ansöka om en Securities and Futures Commission, eller SFC, licens i motsats till den tidigare opt-in-metoden, som många börser vägrade att göra.

Det kommer ett år efter att Hongkongs regering släppt regler för kryptovalutabörser. Ashley Alder, VD för SFC, sa den 3 november:

„Detta är en betydande begränsning, eftersom en nuvarande lagstiftningsram, om en plattformsoperatör verkligen är fast besluten att fungera helt utanför den reglerande radaren, kan göra det helt enkelt genom att se till att dess handlade kryptotillgångar inte ligger inom den juridiska definitionen av ett värdepapper.“

„Vi kan förklara Bitcoins smekmånadsfas vara över“

Trots den subtila formuleringen i SFC: s uttalande sa branschexperter att det i huvudsak är en förklaring om att avsluta Bitcoins smekmånadsfas. Leo Weese, grundare av Bitcoin Association of Hong Kong, sa:

”Med rykten om fler tjänstemän med kryptobörser som arresterats i Kina och Hongkongs övergång till att göra handeln olaglig (även licensierad) kan vi förklara att Bitcoins smekmånadsfas är över. Om du tror att Bitcoin kommer att fånga, köp det nu medan du fortfarande kan. ”

Kelvin Koh, en partner i det Asienbaserade kryptovalutainvesteringbolaget Spartan Group, sa att tidpunkten inte är en tillfällighet. Det kommer efter pilotlanseringen av Kinas Digital Currency Electronic Payment-system, som redan har behandlat över fyra miljoner transaktioner. Han förklarade:

”Tidpunkten för den kinesiska OTC och utbyte av nedbrytningar är ingen slump. PRC-regeringen skickar ett starkt meddelande om sin hållning till andra kryptovalutor än DCEP. ”

Var går BTC vidare?

Bitcoin-priset har reagerat med ett mindre prisfall och fallit från 14 100 $ vid månadens topp till under 13 500 $. Även om reaktionen har varit minimal kan en ytterligare nedgång få negativa konsekvenser för BTC: s kortsiktiga trend.

Tekniskt sett är det kortvariga stödet för Bitcoin 13 300 dollar. Under det finns supportområdet $ 12 900 och nivån på 12 200 $, vilket är det glidande genomsnittet på fem dagar i månadsdiagrammet.

Den 2 november, innan nedgången av Bitcoin inträffade, sade heltidshandlare på Amsterdam-börsen Michael van de Poppe att intervallet $ 12 700 till $ 12 900 är ett starkt kortvarigt supportområde. Han sa:

“Trenderar fortfarande uppåt men saknar styrka lite här. Måste hålla över $ 13,550–13,650 för support. Om det håller, förnyade tester på 14 000 dollar i horisonten. Att förlora och jag riktar mig mot $ 12 700–12 900. ”

Hittills har Bitcoin svarat på de ryktespråk som rykten har gjort har varit mindre. Om BTC kan ligga kvar över $ 13 000 på kort sikt skulle utsikterna sannolikt förbli positiva.