Hoe kan een blokketen grensoverschrijdende betalingen verstoren?

De blokketentechnologie kan grote veranderingen teweegbrengen voor grensoverschrijdende betalingen, zegt de voormalige hoofdstrateeg van Ripple.

De voormalige hoofdstrateeg van Ripple, Cory Johnson, zegt dat grensoverschrijdende betalingen de meeste verandering kunnen brengen als het gaat om blokketentechnologie.

Johnson beweert dat speculatie rond Bitcoin Loophole de invoering van blokketentechnologie in de traditionele financiële wereld heeft vertraagd. Hij stelt:

„Blockchain leek een technologie die volatiliteit en speculatie trok en Lambos (…) Dat is niet een omgeving waar conservatieve bedrijven, zeg maar, banken zich in willen mengen.“

Innovatie vindt echter nog steeds plaats – vooral op het gebied van grensoverschrijdende betalingen. Dit is waar Johnson gelooft dat blokketentechnologie zijn maximale nut kan vinden.

Hij werkte uit dat het verplaatsen van geld over de grens via de traditionele financiële diensten nog steeds vrij traag verloopt. Dit betekent dat transacties onderhevig zijn aan valutaschommelingen en dus potentiële verliezen.

Het geld is in die hele tijd in gevaar door de systemen die we gebruiken zijn gebouwd in de jaren zeventig„, verklaarde hij.

Johnson noemde Ripple als een van de bedrijven die gebruik maken van blockchain om snellere en efficiëntere grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken.

Bij het gebruik van Ripple om geld over de grens te brengen „is het valutarisico vrijwel onbestaande omdat het zo snel gebeurt“, wees hij erop.

Als u genoten hebt van het interview, aarzel dan niet om u te abonneren op ons Youtube-kanaal!