New York Feds ‚Bitcoin Is Just Another Fiat‘ påstand Gnister kontrovers

Økonomer med New York Federal Reserve tror ikke bitcoin er en ny type penger.

Bitcoin , det desentraliserte, tillatelsesløse, tillitsløse digitale verdisystemet som en anonym programmerer opprettet for over ti år siden, er “bare et annet eksempel på fiat-penger”, sa Michael Lee og Antoine Martin i et blogginnlegg på torsdag .

„Bitcoin kan være penger, men det er ikke en ny type penger,“ sa de. Dollarsedler er fiat, gigantiske kalksteinshjul var en gang fiat og bitcoin er fiat også, sa de

Deres argumentasjon så ut til å bruke en definisjon av fiat-penger som et egensomt verdiløst objekt hvis eneste verdi stammer fra bærerens tro på at han eller hun kan bruke dem til varer.

Men en slik definisjon feiler klassifiseringen av bitcoin ved å fjerne selve betydningen av fiat, sa Nic Carter, en partner ved den blockchainfokuserte Castle Island Ventures og hyppige kryptokommentator ( inkludert for CoinDesk ).

Carter sa at fiat-valuta, for eksempel dollarregninger, har verdi fordi den utstedende myndighet sier det. Men det er slett ikke tilfelle med Bitcoin Evolution, sa han.

„Jeg vet ikke om intensjonen deres er å denigrere bitcoin, men det kommer av den måten,“ sa Carter om NY Fed-økonomene. I en tweet kalte han Feds argument “sinnssykt.”

Hva er bitcoin?

Martin og Lee påpeker at Bitcoin-økosystemets virkelige nyhet ligger i den nye „utvekslingsmekanismen“ det skapte. „Evnen til elektronisk utveksling uten en pålitelig part – et avgjørende kjennetegn ved Bitcoin – er radikalt ny,“ sa de.

Enkelt sagt hadde det aldri vært et sant middel til å gjennomføre „elektroniske overføringer uten tredjepart“ før Bitcoin kom, sa de. Ja, sentralbanker og forretningsbanker og et økosystem med finansielle produkter tillot alle penger å strømme elektronisk før. Men de alle jobbet fordi en tredjepart sa det. De sa at det ikke er tilfelle med Bitcoin.

Bitcoin’s innovasjon tillater en påfølgende bølge av lignende tillitsløse penger å fremme og vokse: stablecoins, innledende mynttilbud samt uventede eiendeler, som CryptoKitties, påpeker de. Men de hevder også at ingen av disse er nye pengeformer heller.

„Det er mer nøyaktig å tenke på Bitcoin som en ny type utvekslingsmekanisme som kan støtte overføring av penger så vel som andre ting,“ sa de.

Carter er enig i at Bitcoin ga verden en ny måte å flytte penger på, utfordret forfatternes påstand om at Bitcoin blockchain skulle ha med andre eiendeler og sa at det var umulig å skille bitcoin’s monied natur fra mekanismen den eksisterer på.

”De monetære egenskapene er også viktige. Det var tydelig på den måten Satoshi beskrev ”dens begrensede tilbud, sa han.

Økonomene konkluderte med at det er viktig å definere hva som faktisk er nytt med bitcoin av historiske grunner.

„Historien gir leksjoner om hva som tjener gode penger og hva som gjør en god overføringsmekanisme,“ skrev de. „Disse leksjonene kan hjelpe cryptocurrencies til å utvikle seg på en måte som gjør dem mer nyttige.“